Sběratelská kolekce LEGO® minifigurek – 23. série 71034

Další ze série sběratelských LEGO® minifigurek je již nějakou dobu na světě, konkrétně její vydání proběhlo 1. září. Jedná se o 23. sérii s označením 71034 a opět obsahuje 12 LEGO® minifigurek. Jelikož tento rok společnost LEGO® oslavuje 90 let od svého založení a již jsem se dočkali několika setů, které odkazují do historie jako třeba Hrad Lvího krále, Průzkumný raketoplán a mnozí z nás s tak doufali, že tato série se ponese ve stejném duchu s odkazem do historie. LEGO® nás však opět překvapilo a 23. série je převážně mixem kostýmových minifigurek a minifigurek se sváteční atmosférou odkazující se na blížící se Vánoce, Den díkuvzdání a další.

Zpracování postaviček je opět dokonalé, co se týče grafického zpracování a následného tisku tak, jak jsem již několik let u těchto sérií zvyklí.

Série obsahuje 12 různých návrhů postaviček, z nichž polovina čerpá inspiraci z oslav konce roku. Vánoce jsou zastoupeny vánočním skřítkem, sněhulákem, kostýmem soba, cukrovou vílou a louskáčkem, zatímco na Den díkůvzdání se nabízí kostým krocana. Tyto minifigurky jsou opravdu krásné svým zpracováním a možností je zakomponovat do vašeho svátečního LEGO® světa. Obzvlášť minifigurka Louskáčka a víly jsou ozdobou této sváteční poloviny. Sněhulák z této série je unikátní tím, že má hlavu jako kostým, kterou je možné je sundat a pod kterou se nachází standardní hlava minifigurky. 

71034_brickxtreme1

Zbývajících šest postaviček je skutečnou směsicí témat, takže kompletní sestava 23. série je poměrně neobvyklou a poněkud nevyváženou kolekcí a to převážně díky. Osobně kostýmové postavičky nemusíme z důvodu jejich nelehkého zakomponování do setů, ale i zde se najdete několik opravdu povedených kousků (určitě ale ne pan Popcorn – promiň nám kámo). Je tu však krásná postavička kapitána a jeho lodi a minfigurka v zeleném kostýmu draka, která je taktéž povedená. Vrcholem je však postavička kostým rytířky, které jako jediná jistým způsobem odkazuje do minulosti a to konkrétně na rytíře Žlutého hradu což je úplně první LEGO® Hrad 375 z roku 1978. Postava má potištěný štít, rozkošného dětského koníka a decentní, ale elegantní design trupu ukrytý pod potištěným kusem brnění. Za nás jednoznačně nejkrásnější minifigurka 23. série.

550

Seznam postaviček z 23. sběratelské série:

1. Louskáček

2. Sněhulák

3. Vánoční elfka

4. Kostým popcorn

5. Kapitán trajektu

6. Kostým vlka

7. Kostým rytířky

8. Kostým soba

9. Kostým krocana

10. Kostým draka

11. Kostým robota

12. Cukrový víla

71034_Lifestyle_cons_2