Novinka LEGO® Technic - NASA Mars Rover Perseverance 42158

Stavebnice LEGO® s vesmírnou tematikou byly vždy oblíbené u dospělých fanoušků a sběratelů LEGO®, přičemž ty, které vycházejí ze skutečných raket, lodí a vesmírných stanic, se nijak neliší. Je něco zvláštního na tom, když se při stavbě ikonické lodi NASA z kostek zamyslíte nad historickým významem daného plavidla. Tyto sady jsou také působivým doplňkem každé sběratelské vitríny či police.

LEGO® nyní odhalilo svůj nejnovější model Technic založený na skutečných vesmírných misích - NASA Mars Rover Perseverance 42158. Nová sada bude k dispozici od 1. června 2023.

LEGO-Technic-42158-NASA-Mars-Rover-Perseverance-featured-image

MISE ROVERU NASA PERSEVERANCE

Skutečné vozítko Mars Rover Perseverance o velikosti automobilu (přezdívané Percy) úspěšně přistálo na povrchu Marsu v kráteru Jezero 18. února 2021 v rámci mise Mars 2020 spolu s robotickým vrtulníkem Ingenuity a dalšími systémy. 

Mezi vědecké cíle roveru během jeho cyklu na rudé planetě patří hledání obyvatelnosti (prostředí schopného podporovat život), hledání biosignatur (známek mikrobiálního života v minulosti), testování produkce kyslíku (pro budoucí cestování lidí) a ukládání vzorků hornin a půdy, aby se zlepšilo naše poznání jiných planet. Nic lepšího pro základ nové vědecké stavebnice LEGO Technic nenajdete.

VYDEJ SE NA CESTU K MARSU S ROVEREM NASA ZE STAVEBNICE LEGO TECHNIC

Na novém modelu LEGO® NASA je spousta chytrých technických prvků a detailů, které můžete obdivovat. Součástí sady je šest specializovaných replik pneumatik s přilnavými koly, které jsou pro vozítko na Marsu vhodné, a kloubové zavěšení, které podporuje jeho pohyb po nerovném terénu. Má také plně pohyblivé rameno a řízení o 360°. Vesmírní nadšenci si všimnou také pohonné jednotky, četných kamer a vědeckých přístrojů a antény.

Stavební projekt Perseverance je víc než jen model; je dokonce vybaven zážitkovou technologií aplikace s rozšířenou realitou, takže se můžete dozvědět více o prostředí Marsu a misi vozítka.

lego-technic-nasa-mars-rover-perseverance-42158

Už se nemůžeme dočkat až vám pro tuto sadu budeme moci nabídnout doplňky v podobě osvětlení či boxů pro ještě lepší prezentaci tohoto modelu.  

Mezitím se podívejte na naše další osvětlené LEGO® pro vesmírnou řadu NASA